Det var svårt och sorgligt men det verkar ordna upp sig

Det gick inte så bra efter att Caffe Latte fött sina bebisar. Hon hade ett svagt värkarbete och sista bebisen , nr 3 var död när den kom ut. Bebis nr 2 överlevde inte natten. Men bebis nr 1 var hur pigg som helst. En gosse på 97g.  Allt var lugnt och mamma och son åt och var nöjda .

Men efter några dagar blev Caffe Latte trött och verkade hängig. Jag misstänkte att kanske även hon, liksom Lilly Coco , fått mjölkstockning. Jag tog upp henne och checkade av. Upptäckte då en knöl i sidan . Hon hade en bebis kvar i magen. Jag kontaktade veterinär som upplyste mig om att så kan hända . Att det dröjer något dygn mellan bebisars ankomst. Om inget hänt tills dagen därpå skulle jag höra av mig. Inget hände men mamma var fortfarande trött men åt och var vid ganska gott mod. Vet tyckte jag skulle avvakta någon dag. Det är ganska påfrestande för mamma och bebis att åka iväg.

Men det som nu hände var att mamma blev rejält mycket sämre över natten och när jag kom in med henne var hon för svag för att opereras. Jag valde att låta henne vara för att bebis skulle få chans att äta iaf. Men efter två dygn var mamma tvungen att släppa taget om sin bebis och hon fick nu lita på mig . Hon somnade in och kvar blev  lilla Kakan med sin abykompis Samira. Så nu var det stödmatning som gällde och Samira tvättar och uppfostrar.

När mamma somnade in var Kakan på 94 g och 6 dagar gammal. Nu är Kakan 18 dagar och väger 187g  !!! Så vi gör ett bra jobb.   Jag får hjälp ibland av min man . TACK MAGNUS

Han är så gosig och kommer snart få flytta in till en av mina hanar som behöver sällskap.  Lycknios Bästa Kakan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s