Dags för namn på abykullen nu kanske ?

Det har varit en minst sagt omtumlande resa sedan 13 mars då denna pyttekull föddes. Så små och för tidigt födda , mamma EBB som fick en förlossningschock och behövde kurera sig själv ett dygn först. Jag hjälpte henne och gav bebisarna mat. Faktiskt även mamma fick stödmatas . Hon fick extra vätska i form av nyponvatten.

Så började hon sakta ta sig an sina små. Och mjölken kom igång. Men det såg mörkt ut för lilla minstingen. Tappat ytterligare vikt ( nu 52g) och för svag för att stå upp. Mellangrynet tappade också ( nu 56g) och var ganska trött. Det var bara den ljusa som såg ut att få kraft ganska snabbt. ( nu 58g) En helt annan kraft i den . Kröp till mamma om hon lämnade fleecepåsen . Men ganska ostadig.

Nu 4 dygn senare är dom sakta på väg att bli starkare. Minstingen kan fortfarande inte stå upp. Men när jag stödmatar , varannan timme ,tränar vi. Och nu ikväll kunde hen stå en liten stund helt själv. Hen är så stark som verkar ha bestämt sig för att överleva. Jag bestämde mig för att ge upp henne och låtit henne vara . Hela natten och lite till lät jag henne vara dygn 2 eftersom hon inte verkar vara helt okej. Naturen får bestämma tänkte jag. Men när jag kommer ner ser jag henne ligga i burspånet och titta mot mig. Hon lyfter på sitt huvud och piper. Kryper mot mig….. inte kan jag ge upp när inte hon gör det !!!

Så nu kör vi . Äter , tränar och sover.. det är vår vardag nu . 💪

Jag erkänner att de två minsta. Golden/black honan och goldenagiuti hanen har en bit kvar att kämpa , men roanen är hur pigg som helst. 😃 Jag tror den är en hane . Vägde nu ikväll 61 g . Vilket innebär att den börjat gå upp i vikt. 👏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s